2453 Majonese in a minute, it works!

SE hai il frullatore a immersione la fai in tre secondi.
Basta che le uova siano a temp ambiente (non di frigo).
Metti nel bicchierone 200 ml di olio di semi di girasole, aggiungi un pizzico di sale, un po' di limone spremuto e 1 uovo intero (tuorlo+albume; proprio ce lo tuffi dentro). A questo punto immergi il frullatore fino in fondo e POI (non prima se no schizza tutto)lo azioni. Se tutto va bene la maionese monta immediatamente, fai due o tre volte su e giù ed è pronta.

you need a hand blender, 200ml vegetable oil (not olive oil, a light oil is good), 1 egg at room temperature, salt, white pepper and lemon juice.
Pour the vegetable oil in the measuring beaker, add salt, pepper, oil and then just break the egg in. Put the hand blender in the measuring beaker right to the botton, action it and work your way up. The majonese is ready! add some lemon juice to taste.

Enjoy!!!

Paola

Category
Food & Drink

Thanks Paola! :) An excellent, quick and simple mayonnaise recipe.

To this I like to add a little roasted garlic, a bit more lemon juice, a few shakes of worcestershire sauce and some good Parmigiano Reggiano. Perfect for a simple salad.

That's funny Aliena :)

Avocado Mayonnaise Recipe

To Paola's Mayonnaise recipe, substitute lime juice for the lemon juice and add an avocado, and a small handful of Italian parsley. Salt and freshly gound pepper to taste.